The Bafatada LegacyBafatada gelooft in de uitwisseling van bronnen via haar gerechten, zodat deze ook kunnen dienen tot bouwstenen van de Kaapverdiaanse bevolking. Dit houdt in dat een deel van haar opbrengst gaat naar kansarme kinderen in Kaapverdië in de vorm van hulpmiddelen zoals leermiddelen, verbetering van de leefomstandigheden, ondersteuning in de gezondheidszorg en talentontwikkeling.

Door middel van deze kernactiviteiten zorgt ‘The Bafatada Legacy’ ervoor, dat de gedeelde rijkdommen van dit land zijn weg terugvindt naar Kaapverdië. 

Terra Mãe

Met diezelfde aandacht koestert Bafatada Foods onze kwetsbare Moeder Aarde. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke en composteerbare wegwerpmaterialen, zorgen wij samen voor het gebruik van plastic tot een minimum te beperken. Onze zeeën hebben het zwaar en ons daarom steeds harder nodig. Door milieubewust te handelen willen wij de uitputting van de aarde tegengaan. Heb jij ook een goed idee over hoe we nog meer kunnen doen voor Moeder Aarde, laat het ons weten. Wij staan er altijd voor open om goed te blijven doen voor onze aarde. Klik hier voor meer informatie over maatregelen en beleid op de website van de Rijksoverheid.


A  human being is a part of the whole, called by us "Universe", a part limited in time and space…
Our task must be to free ourselves from this prison by widening our circle of compassion
to embrace all living creatures and the whole of nature in its beauty.

By Albert Einstein