Wie wij zijn


Bafatada Foods is opgericht in 2019 met als doel gerechten uit Kaapverdië aan te bieden ter bevordering van verbinding tussen culturen en bekendheid over de Kaapverdiaanse bevolking. De gerechten bieden buiten de buitengewone smaakbeleving, ook het gemak aan. In een handomdraai staan de gerechten op tafel.

Onze gerechten vinden haar oorsprong bij Maria de Jesus, beter bekend als ‘Djuty’. Haar keuken staat decennialang lang voor heerlijke en echte 'comfort food'. Waar je vol van zit is voldoening die bij Bafatada drieledig is. Dit zit in haar gerechten, naar de mensheid en de natuur toe die ons voedt. Daar halen wij onze waarde uit en geven die waarde graag terug aan precies dat wat ons heeft gevormd. 

Op zondag 4 september 2022 om 15:00 uur opende Bafatada Foodtrailer officieel haar 'klep'. Wat was het een feest die dag met alle aanwezigen aan de Hoogstraat in Rotterdam-Centrum te mogen openen.

Delen is voor ons vermenigvuldigen en geven is ons een deugd. Wij delen via onze gerechten en geven terug via onze 'BFTD Legacy'.

Duurzaamheid

Investeren in duurzame productieprocessen en gebruiksgoederen, zo staat Bafatada klaar voor de toekomst van die van ons, maar vooral onze kinderen. Dit doen wij door onze verkoopproducten te verpakken in biologisch afbreekbare materialen. Zo zorgen we samen voor de natuur en voor elkaar.

Kwaliteitsgarantie

Onze gerechten worden bereid met de meeste zorg en aandacht en zijn onderhevig aan strenge kwaliteitseisen.

Onze kernwaarden

Wij zijn;                              Persoonlijk    Betrokken    Verbindend    Verantwoordelijk


Persoonlijk;
Voor Bafatada is het belangrijk dat onze communicatie met onze klanten nauw, respectvol, open, oprecht en opbouwend is, eveneens de communicatie bij onze werknemers onderling. Dit omdat Bafatada staat voor gelijkheid en respectvolle behandeling voor allen. Van hieruit herleidt Bafatada het voorrecht om te dienen.


Betrokken; Bafatada voelt zich betrokken met natuur en mensheid. En gelooft met dit als reden in circulariteit. Alle producten en materialen zijn ecologisch geproduceerd, omdat wij natuur en mens respecteren. Zodoende geven we ook graag terug waar Bafatada haar rijkdom vandaan haalt en dat is Kaapverdië. Door te doneren in de vorm van leermiddelen en ondersteuning in talentontwikkeling aan de kansarme kinderen aldaar, zorgt Bafatada dat de rijkdom haar weg terug vindt.

Verbindend; Door haar producten promoot Bafatada de verbinding onder de mensen. Zolang haar gerechten met minimaal één persoon wordt gedeeld, is dit voor Bafatada een succes. Hoe meer is altijd beter, maar waardeert een feest voor twee evenveel.

Verantwoordelijk; Alle gerechten van Bafatada zijn onderhevig aan hoge kwaliteitseisen wanneer het gaat om hygiëne (HACCP), de smaakgarantie en de presentatie. Aan de hand van onze normenlijst wordt hierop gehandhaafd.Nieuwsbrieven

Iedere laatste zondag van de maand brengen wij de 'Bafatada Nieuwsbrief' uit met daarin alle actualiteiten over onze producten, diensten, ontwikkelingen en ons tourschema aan. Deze kun je lezen via onze socials en hier op onze website. Heb je naar aanleiding hiervan vragen en/of opmerkingen, neem dan contact met ons op via het contactformulier of Whatsapp.

Wij wensen jou veel leesplezier toe!